موقع المهندس ياسر

السلام عليكم
موقع المهندس ياسر

المهندس ياسر

قائمه الاعضاء

 البوابة
 الفهرس
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
mouse ****** name="de--xx--ion" *******=""> ****** name="keywords" *******=""> .spanstyle { COLOR: white; FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 8pt; FONT-WEIGHT: bold; POSITION: relative ; TOP: -50px; VISIBILITY: visible } var x, y; var step = 10; var flag = 0; var message = "حط الكتابه هنا "; message = message.split(""); var xpos = new Array(); for (i = 0; i = 1; i--) { xpos[i] = xpos[i - 1] + step; ypos[i] = ypos[i - 1]; } xpos[0] = x + step; ypos[0] = y; for (i = 0; i < message.length - 1; i++) { var thisspan = eval("document.span" + i); thisspan.left = xpos[i]; thisspan.top = ypos[i]; } } var timer = setTimeout("makesnake()", 10); } // End

المواضيع الأخيرة

» تهنئه من القلب من مدير موقع ياسر للبرمجيات
الجمعة سبتمبر 26, 2014 7:31 am من طرف yaser78

» برنامج اعاده المحذوفات
الخميس أكتوبر 31, 2013 11:37 pm من طرف yaser78

» تحميل ياهو ماسنجر 10 , حمل ماسنجر الياهو الجديد 2009
الثلاثاء نوفمبر 30, 2010 8:41 pm من طرف yaser78

» مسابقة رسم ديكور و خرائط منزليه
الثلاثاء ديسمبر 01, 2009 4:20 am من طرف yaser78

» ارفع صورك على النت باقل من دقيقة بمواقع جيدة
الثلاثاء نوفمبر 10, 2009 3:15 pm من طرف زائر

» تلاوه من القران الكريم
الإثنين سبتمبر 07, 2009 7:30 pm من طرف yaser78

» اكواد من القران الكريم مجانا لاصحاب المواقع
السبت سبتمبر 05, 2009 10:55 pm من طرف yaser78

» الموفقية والنجاح .. تمت اعادة نشر درجات الامتحان النهائية لطلاب المدارس المشمولين بمادة اللغات في موقعنا هذا ... تم تحديث نتائج الامتحانات وفقآ لقرار وزارة التربية بشمول الطلبة الراسبين بثلاث مواد بأداء امتحانات الدور الثاني لذا نسترعي الانتباه
الخميس يوليو 30, 2009 5:10 pm من طرف yaser78

» اعلان اعلان اعلان اعلان اعلان
السبت مارس 21, 2009 4:55 am من طرف yaser78

منتدى

مرحباا بكم في منتدى ياسر للبرمجيات

mouse ****** name="de--xx--ion" *******=""> ****** name="keywords" *******=""> .spanstyle { COLOR: white; FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 8pt; FONT-WEIGHT: bold; POSITION: relative ; TOP: -50px; VISIBILITY: visible }httpi64.servimg.comuf6412245389yy11.gif var x, y; var step = 10; var flag = 0; var message = "حط الكتابه هنا "; message = message.split(""); var xpos = new Array(); for (i = 0; i = 1; i--) { xpos[i] = xpos[i - 1] + step; ypos[i] = ypos[i - 1]; } xpos[0] = x + step; ypos[0] = y; for (i = 0; i < message.length - 1; i++) { var thisspan = eval("document.span" + i); thisspan.left = xpos[i]; thisspan.top = ypos[i]; } } var timer = setTimeout("makesnake()", 10); } // End

التبادل الاعلاني

مرحبا بكم في منتدى ياسر للبرمجياات جديد البرامج الاغاني والصور والفديو والرسائل http://yaser.ace.st/جديد جديد

تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية

http://yaser.ace.st/ حفظ المفضلات الى قائمتك الرئيسيه

سحابة الكلمات الدلالية

تحميل ياهو ماسنجر 10 , حمل ماسنجر الياهو الجديد 2009

الخميس أكتوبر 22, 2009 11:14 am من طرف yaser78

تحميل ياهو ماسنجر 1















google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);






[b]Yahoo Messenger 10 Final for Vista




Yahoo Messenger برنامج مجاني يسمح لك محادثة و …[/img(261,237):c5df]


مسابقة رسم ديكور و خرائط منزليه

الثلاثاء ديسمبر 01, 2009 4:11 am من طرف yaser78

مسابقة رسم ديكور و خرائط منزليه













google_protectAndRun("render_ads.js::google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);


مسابقة رسم ديكور و الكاتب
[center]











مديرة المنتدى و كاتبة في مجلة طريق حواء














ارفع صورك على النت باقل من دقيقة بمواقع جيدة

الثلاثاء نوفمبر 10, 2009 3:15 pm من طرف Anonymous

بسم الله الرحمن الرحيم
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
24 موقع مجاني و بدون تسجيل لتحميل الصور
هذي بعض من مواقع تحميل الصور طبعا من الجهاز الى النت

انا حبيت اضعها هنا في منتدى الصور لانه شي يتعلق بالصور

وثاني شي اغلب اللي يبغوا يعرضوا صورهم في المنتدى راح

يدخلوا منتدى الصور علشان يعرفوا الطريقه


بحثت في النت لحتى لقيت مواقع تحميل بدون تسجيل وهذا افضل شي فيها

بعضها تسمح بتحميل ملفات الصور و الفلاش swf …

اكواد من القران الكريم مجانا لاصحاب المواقع

السبت سبتمبر 05, 2009 10:55 pm من طرف yaser78

هذا الرابط حق البنرات
http://www.tvquran.com/banr.htm
كيفكم اخواني عساكم بخير
هنا مجموعة رائعه من اكواد الجافا
تفضلوا بمشاهدة امثله عليها وان اردتم
تحميلها فحملوها
المثال الاول
عيون ثابتة تتحرك عندما تقرب المؤشر حولها وتدور اينما حركت المؤشر
لمشاهدة المثال والتحميل
من هنا 1 (http://www.btinternet.com/~kurt.grig...taticeyes.html)

ساعة رائعة وبشكل جديد
لمشاهدة المثال والتحميل من هنا ([url=http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/**********/militaryclock/militaryclock.html]

الموفقية والنجاح .. تمت اعادة نشر درجات الامتحان النهائية لطلاب المدارس المشمولين بمادة اللغات في موقعنا هذا ... تم تحديث نتائج الامتحانات وفقآ لقرار وزارة التربية بشمول الطلبة الراسبين بثلاث مواد بأداء امتحانات الدور الثاني لذا نسترعي الانتباه

الخميس يوليو 30, 2009 4:50 pm من طرف Anonymous




الموفقية والنجاح .. تمت اعادة نشر درجات الامتحان النهائية لطلاب المدارس المشمولين بمادة اللغات في موقعنا هذا ... تم تحديث نتائج الامتحانات وفقآ لقرار وزارة التربية بشمول الطلبة الراسبين بثلاث مواد بأداء امتحانات الدور الثاني لذا نسترعي الانت



باه
[img(900px,135px):ed4a]…[/img(900px,135px):ed4a][/img(150px,50px):ed4a][/img(150px,50px):ed4a][/img(150px,50px):ed4a]


اخبار الفن احدث الاخبار من منتدى ياسر للبرمجيات يقدم كل مهو جديد في عالم الفن الاصيل جديد جديد جديد جديد جديد الفن

السبت مارس 07, 2009 3:26 am من طرف yaser78












[/img(80px,80px):f35c][/img(80px,80px):f35c][/img(80px,80px):f35c][/img(80px,80px):f35c][/img(80px,80px):f35c][/img(80px,80px):f35c][/img(80px,80px):f35c][/img(80px,80px):f35c][/img(80px,80px):f35c]
[url=http://www.mema3a.com/category.php?aCAT=11][img(80px,80px):f35c]…[/img(80px,80px):f35c]


موقع للزواج بلانترنيت

السبت فبراير 28, 2009 3:02 am من طرف yaser78




  • [b]دردش الآن مع شباب وبنات عرب في موقع زواج بنت الحلال على المسنجر. [/b]

  • [b]ابحث مجانا بين مليوني شاب وبنت عرب يرغبون في التعارف للزواج. [/b]

  • [b]راسل مجانا الان لتزيد من فرص لقائك ب [url=http://bentelhalal.maktoob.com/search_by_tag.php?Lang=Ar&tag=أنا بنت حلال&gender=0]زوجه [/url]او [url=http://bentelhalal.maktoob.com/search_by_tag.php?Lang=Ar&tag=انا ابن حلال&gender=1]زوج [/url]المستقبل على موقع زواج بنت الحلال. [/b]

  • [b]قصص النجاح تزداد يوميا من بنات وشباب عرب وجدوا الحب وتزوجو. [/b]

  • [b]موقع زواج بنت الحلال موجود ضمن اكبر مجتمع عربي على الانترنت (مكتوب) [/b]



    بيزا مع صوره متحركه

    شاطر
    avatar
    yaser78
    ياسسر للبرمجيات مدير
    ياسسر للبرمجيات مدير

    عدد الرسائل : 206
    العمر : 39
    الصور : http://yaser.ace.st
    الاغاني : http://yaser.ace.st
    البرامج : http://yaser.ace.st
    نقاط : 25715
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 09/04/2008

    بطاقة الشخصية
    العاب: كلي
    المجتمع:
    0/0  (0/0)

    ???? ????????? بيزا مع صوره متحركه

    مُساهمة من طرف yaser78 في الأربعاء مارس 18, 2009 3:42 pm

    بيتزا مع صور متحركة


    اعداد البيتزا ودعوة الاخوة والاخوات .. هيا نبدا ..

    وبالصور المتحركة

    المقادير

    3 اكواب من الطحين

    نصف كوب زيت

    رشة ملح

    4 ملاعق كبيرة حليب

    ملعقة صغيرة سكر

    ملعقة كبيرة خميرة

    نصف كوب ماء دافيء

    نعجن

    نترك العجين ليرتاح نصف ساعة بمكان دافيء

    ثم نفرد العجينة بالصينية

    والخطوات كما ياتي :-





    ضع الصلصة كما تشاهدون

    ونضع الحشوة مع الجبنة وحسب الذوق





    نأخذ كل طرف قطعناه ونلصقه كما هو مبين


    بعد الانتهاء من كل طرف ندهنها ببياض البيض المخفوق

    ونضع القليل من السمسم او حبة البركة وهدا حسب الرغبة





    نضعها بالفرن قليلا لتحمر

    صحتين والف عافية

    ادعولي







    من مواضيع في المنتدى


    توقيع : حكاية الحياة



    avatar
    yaser78
    ياسسر للبرمجيات مدير
    ياسسر للبرمجيات مدير

    عدد الرسائل : 206
    العمر : 39
    الصور : http://yaser.ace.st
    الاغاني : http://yaser.ace.st
    البرامج : http://yaser.ace.st
    نقاط : 25715
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 09/04/2008

    بطاقة الشخصية
    العاب: كلي
    المجتمع:
    0/0  (0/0)

    ???? ????????? رد: بيزا مع صوره متحركه

    مُساهمة من طرف yaser78 في الأربعاء مارس 18, 2009 3:44 pm

    الســلام عليكـم ورحمـة الله وبركاتـهُ


    احــم احــم انا كيـتــ نوٌرتـ المنتـــدي


    اسمــي ســارهــ


    طبعـاْ دىِ اولـ مُشــاركاتي فـى هـا المُنتــدى الجميــلْ ... والى انا متشوٌ قـة جـدا جـدا جـدا انى اثبت نفسى فيه


    هعْ هعْ هعْ


    المٌهم . وانـــ،،ــا فى احــدي جولتــي للمنتــديــاتُ الـى مشاركــة فيهـا ..


    وجــدت شـئ جديـد وفريـد مـن نوعـه . والـــــى بتمنـي انـــهٌ يكــون فى مٌنتدانــا الغــالــي .. حتــى اكٌــون اولـ المشــاركين فيـه والفائــزين كمــان :d


    وهــو (( مســابقة الطاهــي المميــز )) وهــى تعتبـر افضل وصفـة تقدميهـا بالنسبــة للطهـي او العصــائر او السنـدوتشات وهيـكـ


    والجوائــز (( الفائــز:راح،، يختـــار اي كتـــاب مِـن علــى النـت وراح يوصلــه لـحد البيـــٍـٍـٍٍٍـٍـٍـٍـٍـت )):d حتــى لــو الصومـــال ...هع هع هع هع


    وهنـــاك جوائــز نقديــة وعينيــة وهيــك ... عامتـــا الفكــرة عجبتنــي جـــ،،ـــــدا


    وشاركــت فيهــا بـ 15 وصفة هههههههههههههههه حتي اضمن المســابقة


    ولكـــن للاسـف مــا وافقــوا الا علــــى واحــدة فقـط ..


    حتى ما اكون بخيلــة









    فـــا قلــت لازم افيــد النـــاس بهـذة الوصفــــات ... فـا جبتهالكٌــم لغاية عندكٌــم .. والصــوٌر مــن رفعـــي وشغلــى .. ما احـــد يسرقهــم @$


    لحم بتلو مع البسطرمة



    المقادير

    4 شرائح لحم (ستيك)
    6 ملعقة كبيرة زيت زيتون
    1 بصل متوسط مقطع حلقات
    4 شرائح بسطرمة
    5 خرشوف (ارض شةكي) معلب قطع
    1 كوب دقيق
    1 بصل متوسط مفروم ناعم
    2 كوب مرق لحم
    1 كوب عيش غراب (فطر) شرائح
    1 كوب بصل صغير مخلل
    ملح وفلفل
    قشطة وبقدونس مفروم للتزيين


    الطريقة
    - توضع الشرائح بين طبقتين من البلاستيك وترقق بالطرق عليها من الجهتين.
    - يسخن 2 ملعقة كبيرة من الزيت في مقلاة علي نار متوسطة,ويضاف البصل مع التقليب حتي يصبح ذهبي اللون قم يرفع جانبا ليبرد.
    - تفرد شريحة اللحم وتفرد فوقها شريحة بسطرمة وتوضع كمية قليلة من البصل المحمر والخرشوف المقطع علي احد طرفي اللحم وتلف,لاحكام لفها تقفل باستخدام خلة(عود اسنان) في نهاية قطعة اللحم مع الاحتفاظ بالمتبقي من البصل والخرشوف جانبا.
    - يوضع الدقيق في وعاء,وتدحرج فيه لفائف اللحم حتي يغطيها بالكامل(مراعاة التخلص من الدقيق الزائد)
    - تسخن باقي كمية الزيت في مقلاة علي نار متوسطة,وتحمر لفائف اللحم من كل الجهات حتي يتغير اللون.
    - يحمر البصل في نفس المقلاة ويقلب لمدة 3 دقائق او حتي يصبح لونه مائلا للذهبي ثم يضاف البصلالزائدمن الحشو.
    - يضاف المرق وعيش الغراب والبصل المخلل وباقي الخرشوف,ويتبل الخليط بالملح والفلفل ويقلب حتي تتداخل المكونات.
    - يترك الخليط علي نار متوسطة حتي يبدا في الغليان,ثم تخفف الحرارة الي هادئة ويغطي ويترك لمدة 25 دقيقة او حتي تمام نضج اللحم مع التقليب من حين لاخر.

    [size=16]لحم مفروم بخلطة التشيلي



    المقادير

    3 ملعقة كبيرة زيت ذرة
    2 بصل مفروم ناعم
    2 فلفل أخضر مقطع مكعبات
    1 فلفل أحمر مقطع مكعبات
    1 فلفل أخضر حار مفروم ناعم
    2 فص ثوم مفروم
    ½ كيلو لحم بقري مفروم
    3 طماطم مقشرة قطع صغيرة
    2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
    1 كوب فاصوليا حمراء مسلوقة
    ملح وفلفل
    المقادير / لخطة بهارات التشيلي
    1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
    ½ ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة
    ¼ ملعقة صغيرة شطة خشنة
    ½ ملعقة صغيرة ملح
    ½ ملعقة صغيرة فلفل ابيض
    1 ملعقة صغيرةفلفل احمر حلو

    الطريقة
    - تجهز خلطة بهارات التشيلي بخلط المكونات في وعاء عميق حتي تتجانس وتحفظ.
    - يسخن الزيت في اناء علي نار متوسطة ثم يضاف البصل والفلفل والثوم مع التقليب لمدة 5 دقائق حتي يذبل.
    - يضاف اللحم المفروم الي الخليط ويترك لمدة 10 دقائق مع التقليب من حيب لاخر.
    - تضاف خلطة التشيلي مع التقليب ويمكن اضافة المزيد حسب الرغبة.
    - تضاف قطع وصلصة الطماطم ويترك الخليط حتي البدء في الغليان.
    - تخفف الحرارة,ثم تضاف الفاصوليا ويتبل الخليط بالملح والفلفل,ويغطي الاناء ويترك لمدة25 دقيقة او حتي تمام النضج
    - يقدم مع الأرز الابيض او رقائق التورتيا.
    [/size]

    avatar
    yaser78
    ياسسر للبرمجيات مدير
    ياسسر للبرمجيات مدير

    عدد الرسائل : 206
    العمر : 39
    الصور : http://yaser.ace.st
    الاغاني : http://yaser.ace.st
    البرامج : http://yaser.ace.st
    نقاط : 25715
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 09/04/2008

    بطاقة الشخصية
    العاب: كلي
    المجتمع:
    0/0  (0/0)

    ???? ????????? رد: بيزا مع صوره متحركه

    مُساهمة من طرف yaser78 في الأربعاء مارس 18, 2009 3:48 pm

    التوقيع:
    وجبة الدجاج على الطريقة الإيطالية


    قسم المأكولاتالمقادير:
    - 1 دجاجة 1100غرام مقطعة ثمان قطع.
    - بصلة متوسطة الحجم.
    - 1 فلفل أخضر رومي.
    - 2 حبات بندورة كبيرة مفرومة.
    - 1 كوب مشروم مقطع إلى شرائح.
    - 2 فلفل حار مقطع شرائح طويلة.
    - 1 كوب طحين متبل بالملح والفلفل الأحمر.
    - 1/2 ملعقة صغيرة مسحوق البابريكا وكمون وكزبرة.
    - 1/2 ملعقة صغيرة زعتر جاف مطحون.
    - 1/4 كوب عصير ليمون.
    - 4 أكواب ماء أو ماء سلق الدجاج.
    - 1/4 كوب زيت.

    * الطريقة :
    - ينظف الدجاج ويقطع إلى ثمان قطع ويغسل ويجفف ويتبل في الطحين.
    - يسخن الزيت وتحمر قطع الدجاج فيه.
    - يرفع الدجاج ويصفى على ورق للتخلص من الزيت.
    - يحمر البصل والمشروم والثوم في الزيت المتبقي حتى يصفر لون البصل.
    - يضاف الفلفل الحار والرومي وتضاف قطع الدجاج وتضاف البندورة المفرومة والبهارات.
    - يذوب معجون الطماطم في 4 أكواب من الماء أو ماء سلق الدجاج ويضاف على الدجاج.
    - يضاف الملح والليمون وتخفف النار ويغطى القدر ويترك على نار هادئة لمدة عشر دقائق تقريباً






    avatar
    yaser78
    ياسسر للبرمجيات مدير
    ياسسر للبرمجيات مدير

    عدد الرسائل : 206
    العمر : 39
    الصور : http://yaser.ace.st
    الاغاني : http://yaser.ace.st
    البرامج : http://yaser.ace.st
    نقاط : 25715
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 09/04/2008

    بطاقة الشخصية
    العاب: كلي
    المجتمع:
    0/0  (0/0)

    ???? ????????? رد: بيزا مع صوره متحركه

    مُساهمة من طرف yaser78 في الأربعاء مارس 18, 2009 3:50 pm

    ساندويش ايطالي




    المقادير:


    • 3/4 كوب شرائح عش الغراب (مشرووم)
    • 1/2 كوب شرائح خيار
    • ملعقتان صغيرتان زيتون أخضر (مقطع إلى شرائح أيضاً)
    • ملعقتان صغيرتان جبن أبيض (مقسم إلى مكعبات صغيرة)
    • 1 ملعقة صغيرة خل أبيض
    • 1/8 ملعقة صغيرة بقدونس
    • ثمرتان طماطم مقطعة إلى شرائح رقيقة
    • فص ثوم مفري
    • ورقتان من الخس الأخضر
    • 6 شرائح لحم بقري مشوي
    • 6 شرائح رومي مدخن
    • 4 شرائح خبز توست (مقطع على شكل مثلثات)

    الطريقة:


    1. يخلط عش الغراب وشرائح الخيار والزيتون الأخضر والجبن والخل والبقدونس والطماطم والثوم في إناء صغير مع التقليب ويترك لمدة 30 دقيقة ثم تقليبه مرة أخرى.
    2. توضع ورقة من الخس ثم شريحة اللحم ثم شريحة الرومي.
    3. يوضع خليط الخضراوات فوق شرائح اللحم، ثم شريحة خبز كطبقة نهائية.


    彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦

    ساندويتش رومي بالخضراوات



    المقادير:


    • 400 جرام صدور رومي
    • 1/4ملعقة صغيرة زعتر
    • 1/4ملعقة صغيرة فلفل أسود
    • 1/4ملعقة صغيرة ملح ( اختياري)
    • ملعقتان صغيرتان زبد.
    • 1 ملعقة صغيرة زيت زيتون
    • ثمرة بصل متوسطة الحجم ومقطعة إلى أجزاء صغيرة
    • ثمرة فلفل أخضر مقطعة إلى أجزاء صغيرة
    • 6 فصوص ثوم مفرية
    • 1/2كوب صلصة طماطم ( كاتشب)
    • 1/4كوب ماء
    • 1/2ملعقة صغيرة سكر
    • 1/8ملعقة صغيرة مستردة
    • 4 شرائح خبز توست

    الطريقة:


    1. ترقق شرائح الرومي بواسطة ظهر ملعقة كبيرة, ثم تتبل بالزعتر والملح والفلفل.
    2. يصهر الزبد في إناء فوق نار متوسطة الحرارة, يقلى اللحم الرومي فيها مع التقليب على الجانبين (لا تتركها فوق النار حتى تمام نضجها).
    3. ترفع من فوق النار وتغطى ثم تترك جانباً.
    4. يخلط الزيت والبصل والفلفل والثوم ويخبز في الميكروويف لمدة 34 دقائق ثم تقلب الخضراوات بعد نضجها.
    5. تضاف صلصة الطماطم (الكاتشب) إلى الخضراوات والماء والسكر والمستردة والثوم ثم يُغطي الإناء ويُطهى في الميكروويف مرة أخرى 23 دقائق.
    6. يُصب صوص الخضراوات فوق شرائح الرومي.
    7. توضع شرائح الرومي فوق خبز التوست.

    彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦

    ساندويتش البيتزا





    المقادير:


    1. رغيف من الخبز الأبيض
    2. 1كوب صوص بيتزا
    3. 12 كوب من جبن المواتزاريلا مقطعة إلى شرائح
    4. 450 جرام من عش الغراب (المشرووم) مقطع إلى شرائح
    5. 500 جرام خرشوف (مطهي مسبقاً)
    6. 1/2 ثمرة فلفل أحمر أو أصفر مقطعة إلى شرائح
    7. 1/2 ثمرة بصل أحمر مقطعة إلى أجزاء صغيرة
    8. 400 جرام زيتون أسود مقطع إلى شرائح

    الطريقة:


    1. يقسم الرغيف إلى نصفين بالتساوي.
    2. يحشى كل نصف بكافة المكونات ثم يرش الفلفل الأسود.
    3. يخبز الساندويتش في الفرن من 710 دقائق حتى تمام انصهار الجبن.
    4. يقسم كل نصف إلى أربعة أجزاء.

    彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦

    ساندويتش عش الغراب بالفلفل



    المقادير:


    • 1ملعقة صغيرة زيت زيتون
    • 6 أكواب مشرووم (عش الغراب) مقطع لشرائح
    • 1/2 1 كوب صلصلة بيضاء
    • 4 شرائح خبز توست
    • 1/2 كوب فلفل أحمر مقطع إلى شرائح
    • 30 جرام جبن موتزاريلا

    الطريقة:


    1. يشوح عش الغراب(المشرووم) فى إناء به قليل من الزبد فوق نار متوسطة الحرارة لمدة أربعة دقائق.
    2. يرفع عش الغراب من فوق النار ويقلب فى الصلصلة البيضاء.
    3. يوضع 1/3 خليط عش الغراب على كل شريحة خبز ثم الفلفل الأحمر وشريحة من جبن الموتزاريلا.
    4. تلف شرائح الخبز فى ورق الزبد أو ورق الفويل(الألومنيوم) وتخبز فى الفرن أو الميكروويف حتى ينصهر الجبن( لمدة دقيقتين فقط).


    彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦彡◦

    ساندويتش المواتزاريلا المدخنة



    المقادير:


    • 2/3 كوب طماطم مجففة بالشمس
    • 1 فص ثوم مفرى
    • 1/4 ملعقة صغيرة ملح
    • 1 ملعقة صغيرة زيت زيتون
    • 1 ملعقة صغيرة عصير ليمون
    • 1/8 ملعقة صغيرة شرائح فلفل أحمر
    • ملعقتان صغيرتان زيتون مقطع
    • 8 شرائح خبز توست
    • 150 جرام جبن مواتزاريلا مدخن
    • 3 ثمرات طماطم طازجة مقطعة إلى حلقات
    • كوبان + ملعقة صغيرة خل
    • 1 كوب أوراق ريحان

    الطريقة:


    1. توضع الطماطم المجففة فى إناء به ماء مغلى ثم تترك فيه لمدة 10 دقائق، وتصفى من الماء بعد ذلك.
    2. يخلط الثوم والملح جيداً.
    3. يضاف للثوم زيت الزيتون، عصير الليمون وشرائح الفلفل الأحمر.
    4. تضاف الطماطم والزيتون مع خلط جميع المكونات جيداً.
    5. يوضع خليط الطماطم على أربع شرائح للخبز ثم جبن المواتزاريلا والفلفل الأسود.
    6. توضع بعد ذلك حلقة طماطم تتبل بالملح والخل ثم ورق الريحان ثم شريحة الخبز الثانية كطبقة نهائية.






    منتدى ياسر للبرمجيات
    التوقيع:

    avatar
    yaser78
    ياسسر للبرمجيات مدير
    ياسسر للبرمجيات مدير

    عدد الرسائل : 206
    العمر : 39
    الصور : http://yaser.ace.st
    الاغاني : http://yaser.ace.st
    البرامج : http://yaser.ace.st
    نقاط : 25715
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 09/04/2008

    بطاقة الشخصية
    العاب: كلي
    المجتمع:
    0/0  (0/0)

    ???? ????????? اكلات شعبيه جديده

    مُساهمة من طرف yaser78 في الأربعاء مارس 18, 2009 3:56 pm

    الأرز الأبيض بالخلطة



    المقادير :
    مقدار من الأرز مغسول ( 1 كوب ) / مرقة (حوالى 2 كوب) / ملعقة سمن أو ما يعادلهما زيت / ملح / فلفل أسود ناعم/ للخلطة (كبد و قوانص مقطعة / مكسرات / زبيب ) يحتفظ بجزء منها للتجميل

    الطريقة :
    · يقدح السمن و يضاف إليه الأرز و يقلب حتى يسمع له صوت .
    · يتبل بالملح و الفلفل و تضاف إليه الخلطة و تقلب مع الأرز بخفة .
    · يضاف المرق و يترك حتى يغلى ثم تهدأ الحرارة و يترك الأرز حتى ينضج .
    · يغرف فى طبق التقديم و يجمل بباقى الخلطة .
    · ممكن يوضع فى قالب كيك مفتوح من الوسط و يقلب و توصع باقى الخلطة فى الوسط و يقدم ....


    المكونات
    المرأه و التعارف









    الحواوشـــــــــــــــــــــــــــــــــــــى
    • 600 جم من اللحم المفري
    • 4 قطع من الخبز
    • 20 جم من جوزة الطيب
    • 20 جم من البهارات
    • 80 جم من البصل صغير الحجم
    • 40 مل من الصوص الحار

    طريقة التحضير• يسخن الفرن حتى تصل درجة حرارته إلى 200 درجة مئوية
    • يخلط اللحم المفري مع البصل وجوزة الطيب والبهارات في إناء
    • يحشى الخبز بالخليط
    • يدهن الخبز بالزبد الذائب
    • يلف الخبز في ورق من الألومنيوم ويحمر في مقلاة لمدة دقيقتين على كل جانب
    • يرفع الخبز من المقلاة ويوضع في الفرن لمدة 7 دقائق
    • يخرج الخبز من ورق الألومنيوم ويقطع الحواوشي
    • يوضع في طبق للتقديم وبجانبه الصوص الحار
    • ويصبح الطبق جاهزاً للتقديم
    والثاني
    [right]
    أصابع الموتزريلا المقلية
    زهرة الربيع
    [/
    6




    600 جم من الموتزريلا – أصابع
    4 بيضات
    100 جم من الطحين
    200 جم من فتات الخبز
    200 مل من صلصلة الطماطم
    20 من أعشاب الأورجانو

    الصوص:
    تخلط أعشاب الأورجانو مع صلصة الطماطم
    طريقة التحضيرتسخن مقلاة عميقة
    تقطع الجبن إلى أصابع
    توضع أصابع الجبن في الطحين
    ترفع من الطحين وتوضع في البيض المخفوق
    يرفع الجبن من البيض المخفوق ويغمس في فتات الخبز
    تكرر آخر ثلاث خطوات مرة أخرى
    تحمر الأصابع في مقلاة عميقة حتى تصبح ذهبية اللون

    ساندوتش الستيك زى بتاع المطاعم
    زهرة الربيع ----
    المكونات• 600 جم من شرائح الستيك الرقيقة
    • 100 جم من شرائح البصل
    • 100 جم من شرائح فطر عيش الغراب
    • 100 مل من صوص الباربكيو
    • 8 قطع من خبز التوست

    طريقة التحضير• يسخن زيت الزيتون في قدر على النار ثم يشوح فيه الاستيك مع عيش الغراب والبصل
    • يضاف صوص الباربكيو إلى الخليط ثم يرفع القدر من على النار
    • يفرد الخليط على قطعة خبز من التوست ومن فوقه قطعة أخرى من التوست
    • ويوضع في طبق للتقديم
    • ويصبح الطبق جاهز للتقديم

    المصراوي التعليمي التوقيع:


    عدل سابقا من قبل yaser78 في الأربعاء مارس 18, 2009 4:17 pm عدل 1 مرات

    avatar
    yaser78
    ياسسر للبرمجيات مدير
    ياسسر للبرمجيات مدير

    عدد الرسائل : 206
    العمر : 39
    الصور : http://yaser.ace.st
    الاغاني : http://yaser.ace.st
    البرامج : http://yaser.ace.st
    نقاط : 25715
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 09/04/2008

    بطاقة الشخصية
    العاب: كلي
    المجتمع:
    0/0  (0/0)

    ???? ????????? رد: بيزا مع صوره متحركه

    مُساهمة من طرف yaser78 في الأربعاء مارس 18, 2009 4:03 pm

    كبه بالص





    الكبة بالصينية لذيذه جدا
    هذه الطريقه بتعملها جارتي اللبنانية وعجبتني وجربتها وفعلا روعهههههه
    قلت اجربها واعمل قبل شهر رمضان الكريم
    وكل عام وانتم بخير

    ان شاء الله تعجبكم
    مقادير الكبة
    نص كيلو لحمة
    نص كيلو برغل منقوع
    بصلة كبيرة
    بهارات الكبة
    ملح حسب الرغبة
    يطحن الخليط مع بعض 3 مرات لين يصير ناعم
    مقادير الحشوة
    نص كيلو لحمة مفرومة
    3 بصلات جوانح
    صنوبر
    1ثومة
    فلفل اسود
    بهار حلو
    ملح حسب الرغبة
    شوية زيت زيتون

    نحضر العجينة و ندعكها بلايدي جيدا حتى تصبح جاهزة , نحضر الحشوة ( من دون بصل ) و نتخلص من الدهون الزائدة بتصفيتها ثم نضيف لها الجوز و الصنوبر و اللوز أو نكتفي بنوع أو نوعين من المكسرات
    الطريقة:
    ندهن قعر صينية مدورة بالسمنة , ثم نقسم عجينة الكبة لقسمين , نرق القسم الاول على الصينية ثم نسويه باليد بعد أن نبل يدنا بالماء و يجب أن تكون العجينة متوسطة السمك يعني ما تكون كتير سميكة ولا كتير رقيقه ثم نغطي الكبة كلها بالحشوة يلي سبق وعملناها .

    ترق القسم الثاني من العجينة على قطعة نايلون و لا ننسى أن نبلل يدنا بالماء البارد أثناء ذلك , ثم نضعها بحذر فوق الحشوة , و هناك طريقة ثانية للرق و هي أن نأخذ جزء من العجينة و نرقه بيدنا ثم نضعه فوق الحشوة ثم نأخذ جزء ثاني و نكرر العملية حتى تنتهي كل العجينة و يتغطى كل وجه الصينية ثم نملس العجينة بيدنا حتى تختفي أماكن توصيل العجينة ( يا رب تفهموا قصدى ) .

    يطرق وجه الصينية بيدنا المبللة بشكل لطيف حتى تلتصق الكبة بالحشوة و نسوي الوجه مرة ثانية .

    # نبلل سكينة و نحد أطراف الكبة ثم نعمل خطوط على وجه الكبة ( الخطوط لا تكون عميقة أبدا أبدا , يعني بس لحتى نعطي الكبة شكل ) و نشكل مربعات أو مستطيلات أو معينات على حسب الذوق و ثم نعمل ثقب صغير في منتصف الصينية و ندهن الوجه بلزيت بحيث يغطى بشكل كامل .

    # يمكن أن نضع لوزة على كل مربع من المربعات الموجودة على وجه الصينية كنوع من الزينة ثم تخبز في الفرن حتى نلاحظ ابتعاد الحواف عن الصينية و أن الوجه قد احمر , و تقدم مع السلطة أو اللبن




    أشهر وأشهى أطباق المكرونة

    أشهر وأشهى أطباق المكرونة







    window.google_render_ad();




    [center]
    [center][size=25]طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة
    المقادير:

    • كيس مكرونة أقلام.
    • 1/4 كيلو لحمة مفرومة.
    • ملعقة صغيرة ريحان, جاف مطحون.
    • كوب كبير عصير طماطم.
    • نص كوب زيت ذرة.
    • 1/2 كوب جبنة رومي مبشورة.
    • بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة.
    • ملح وفلفل.

    الطريقة:
    1- هنسلق المكرونة ونحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما تلزقش مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.
    2- بعد كده هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق تقطيع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة بعد كده نضيف إليها الملح والفلفل الأسود واللحمة ونحطهم على النار ونضيف إليهم ملعقة سمنة ونسيبهم على النار مع التقليب المستمر، وبعد نص ساعة نضيف إليها كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية دي. لما نلاقي إن اللحمة شربت كل المية اللي فيها نضيف إليها عصير الطماطم والريحان ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة كمان مع التقليب.
    3- هنجيب صينية كبيرة ونحط فيها المكرونة ونرش عليها ملعقة زيت ونقلبها كويس وبعد كده نضيف إليها اللحمة المعصجة ونقلبهم مع بعض وبعد كده نرش الجبنة الرومي المبشورة من فوق سطح المكرونة واللحمة.
    4- هندخل الصينية في فرن البوتاجاز لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي إن الجبنة ذابت نخرجها ونحطها في طبق التقديم.

    وبألف هنا وشفا



    طبق المكرونة بالمأكولات البحرية
    المقادير:
    • كوب زيت ذرة.
    • 2 ملعقة صغيرة بهارات سمك.
    • 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون.
    • 1/4 كيلو سبيط "كالاماري" مقطع قطع متوسطة الحجم.
    • 1/4 كيلو جمبري متوسط الحجم مقشر ومتنظف.
    • 1/4 كيلو سمك فيليه مقطع قطع متوسطة الحجم.
    • كيس مكرونة أقلام أو "اسباجيتي".
    • نص حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة.
    • 4 فصوص ثوم مدقوق.
    • ملح وفلفل.
    • 1 حبة فلفل أخضر حار مقطعة قطع صغيرة.
    • كوب كبير عصير طماطم.
    • بصلة مقطعة قطع صغيرة.

    الطريقة:
    1- أول حاجة هنعملها هي أننا هنحضر المأكولات البحرية عن طريق أننا ننظف الجمبري ونغسله كويس، ونغسل السمك والكالاماري ونقطعها كويس مكعبات متوسطة الحجم ونرش عليها عصير الليمون.
    2- بعد كده هنبدأ نعمل صلصة الطماطم عن طريق إننا نسخن ربع كوب الزيت على النار، وبعد كده نضيف إليه البصلة المقطعة قطع صغيرة مع التقليب المستمر لغاية ما البصلة لونها يبقى ذهبي، وبعد كده نضيف إليها الثوم والفلفل الحار ونقلبهم كلهم مع بعض، وبعد كده نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل ونص كوب ماء ونسيبهم على النار لمدة نص ساعة أو لغاية الصلصة ما يبقى قوامها سميك.
    3- هنسخن 1/4 كوب زيت في صينية وبعد كده نضيف إليه الكالامارى والسمك والجمبري ونقلبهم كلهم مع بعض لغاية ما لون السمك والكالاماري يبقى أبيض والجمبري لونه يبقى برتقالي نضيف إليه بهارات السمك والملح والفلفل.
    4- أثناء ما بنعمل الصلصة هنسلق المكرونة ونحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما تلزقش مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.
    5- هنبدأ بعد كده في إضافة السمك والجمبري والكالاماري والبقدونس المفروم إلى صلصة الطماطم ونسيبهم على النار لمدة 5 دقائق مع التقليب المستمر.
    6- هنجيب طبق التقديم ونحط فيه المأكولات البحرية بالصلصة، وبعد كده نحط المكرونة ونقلبهم كلهم مع بعض.
    وبألف هنا وشفا




    طبق المكرونة النجرسكو
    المقادير:
    • كيس مكرونة أقلام.
    • نصف دجاجة مسلوقة ومخلية من العظم ويفضل الصدور.
    • 1/2 كوب جبنة موتزاريلا أو شيدر.
    • 3 معالق كبيرة زبدة.
    • 1/2 كوب كبير دقيق.
    • 4 كوبايات لبن.
    • ملح وفلفل.
    • بيضة.

    الطريقة:

    1- هنسلق المكرونة وبعد كده نحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما تلزقش مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.
    2- بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف إليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقي ذهبي بعد كده نضيف إليه اللبن تدريجيا مع التقليب المستمر لغاية ما يبقى قوامه سميك، بعد كده نضيف إليه الملح والفلفل الأسود ونشيليه من على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها في طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم مع بعض.
    3- هنجيب قطع الدجاج المخلية ونضيفها إلى المكرونة ونضيف إليهم قليل من الموتزاريلا ونقلبهم مع بعض كويس.
    4- هنجيب صينية فرن وندهنها بشوية بشاميل وبعد كده نحط فيها المكرونة والفراخ والموتزاريلا وبعد كده نغطي وش الصينية بطبقة من البشاميل.
    5- هندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة ساعة إلا ربع وبعد كده نخرجها ونحط على وشها باقي الجبنة الموتزريللا أو الشيدر وندخلها الفرن تاني لمدة ربع ساعة أو لغاية ما لونها ما يبقى ذهبي نخرجها ونقطعها ونحطها في طبق التقديم.
    وبألف هنا وشفا

    طبق اللازانيا
    المقادير:
    • كيس مكرونة لازانيا.
    • نص كوب كبير دقيق.
    • ملح وفلفل.
    • 2 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة.
    • 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة .
    • 1/2 كيلو لحمة مفرومة.
    • 4 كوبايات لبن كامل الدسم.
    • كوب كبير عصير طماطم.
    • 1/2 كوب زبدة.
    • بصلة متوسطة الحجم مقطعة قطع صغيرة.
    • بيضة.

    الطريقة :
    1- هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق أننا نقطع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة بعد كده نضيف إليها الملح والفلفل الأسود واللحمة ونحطهم على النار ونضيف إليهم ملعقة سمنة ونسيبهم على النار مع التقليب المستمر وبعد نص ساعة نضيف إليها كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية دي لما نلاقي إن اللحمة شربت كل المية اللي فيها نضيف إليها عصير الطماطم ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة كمان.
    2- بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف إليها الدقيق مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقي ذهبي، بعد كده نضيف إليه اللبن تدريجيا مع التقليب المستمر لغاية ما يبقى قوامه سميك، بعد كده نضيف إليه الملح والفلفل الأسود ونشيله من على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطها في طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميل ونقلبهم مع بعض.
    3- هنسلق المكرونة وبعد كده نحطها في مصفاة علشان تصفي أي مية فيها.
    4- هنجيب صينية فرن وندهنها بالجزء المتبقي من الزبدة وبعد كده ندهنها بالبشاميل ونبدأ بعد كده في توزيع طبقة من المكرونة اللازانيا ومن فوقها طبقة البشاميل وبعد كده نضيف إليها كمية مناسبة من صلصة اللحم ومن فوقها نحط الجبنة المواتزيللا، هنكرر الموضوع ده أربع مرات بحيث يكون عندنا أربع طبقات من اللازانيا و 3 طبقات من صلصة اللحم وبعد آخر طبقة من اللازانيا نضيف الجزء المتبقي من البشاميل ونرش فوقه طبقة من الجبنة المتزاريللا.
    5- هنشغل الفرن على درجة حرارة متوسطة وندخل صينية اللازانيا لمدة ساعة أو لغاية ما الجبنة تسيح ووش الصينية يبقى لونه ذهبي نخرجها ونقطعها ونحطها في أطباق التقديم.
    [/center]
    [/size]
    [/center]

    avatar
    yaser78
    ياسسر للبرمجيات مدير
    ياسسر للبرمجيات مدير

    عدد الرسائل : 206
    العمر : 39
    الصور : http://yaser.ace.st
    الاغاني : http://yaser.ace.st
    البرامج : http://yaser.ace.st
    نقاط : 25715
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 09/04/2008

    بطاقة الشخصية
    العاب: كلي
    المجتمع:
    0/0  (0/0)

    ???? ????????? رد: بيزا مع صوره متحركه

    مُساهمة من طرف yaser78 في الأربعاء مارس 18, 2009 4:13 pm

    طبق الأرز باللحم والحمّص على الطريقة السعودية
    زهرة الربيع





    المكوّنات:

    * 750 غ من لحم الغنم مع العظم
    * 8 أكواب أو 2 لتر من الماء
    * 2 حبات من اللايم المجفّف الليمون المجفف
    * 3 من عيدان القرفة صغيرة الحجم
    * 5 من أكباش القرنفل الكاملة



    * 10 حبات من الهال الأخضر( الحبهان)
    * ½ ملعقة طعام من الكمون المطحون
    * ½ ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود المطحون
    * 2 ملاعق طعام من السمن
    * 3 حبات متوسطة الحجم أو 500 غ من البصل مفرومة
    * 3 فصوص من الثوم مسحوقة
    * 1 علبة أو 450 غ من الحمّص المعلّب والمصفّى
    * 2 مكعبات من مرقة الخروف ماجي (الطعم الأصيل)
    * 2½ أكواب أو 500 غ من الأرز البسمتي المغسول والمصفّى







    طريقة التحضير:

    يوضع الماء وقطع لحم الغنم في قدر كبير، ويُغلى المزيج وتُزال الرغوة عند ظهورها. يُضاف اللايم المُجفّف، والقرفة وكافة التوابل. يُغطّى القدر وتُترك على نارٍ خفيفة لمدة ½1 ساعة أو حتى ينضج اللحم. تُخرج قطع اللحم من القدر وتوضع جانباً.

    يُحمّى السمن في قدر كبير، ويُضاف البصل ويُطهى مع التحريك لمدة تتراوح بين 5 و7 دقائق أو حتى يكتسب لوناً بنياً ذهبياً. يُضاف الثوم ويُحرك لمدة دقيقة.

    يُضاف الحمّص، ومكعّبا مرقة الخروف ماجي (الطعم الأصيل)، وقطع اللحم المطبوخة مع المرقة. يجب أن تكون المرقة بمقدار 4 أكواب أو 1000 مل. يُضاف المزيد من الماء إذا ما دعت الحاجة.

    تُغطى المكوّنات بالأرز وتُطهى على نارٍ خفيفة لمدة تتراوح بين 25 و30 دقيقة أو حتى ينضج الأرز.

    كعكة الليمون


    إليك كعكة الليمون الحامض الشهيّة




    المكوّنات:

    * 2/3 كوب أو 125 غ من الزبدة غير المملحة المقطّعة إلى قطع صغيرة



    * 2 ملاعق صغيرة من قشر الحامض المبشور



    * ¼ كوب أو 60 مل من عصير الحامض



    * 1 علبة أو 397 غ من حليب نستله المكثف المحلى

    * 1½ كوب أو 210 غ من الدقيق الأبيض الذاتي الرفع

    * 3 من البيض

    * 1 كوب أو 200 غ من السكر الناعم







    طريقة التحضير:

    يُسخّن الفرن حتّى حرارة 180 درجة مئويّة. يُدهن قالب ذو قعر متحرّك عميق قطره 23 سنتيمتر بالزبدة المذوّبة أو الزيت.

    تُمزج كافة المكوّنات في وعاء متوسّط الحجم بخلاّط كهربائي.

    تُخفق المكوّنات بسرعة خفيفة حتّى تمتزج مع بعضها البعض، ثم بسرعة متوسّطة حتّى يصبح المزيج ناعماً ويتغيّر لونه.

    يُسكب المزيج ويُوزّع في صينية محضرة. تُخبز الكعكة في الفرن لمدّة تتراوح بين 50 و55 دقيقة أو حتّى يتمّ إدخال شيش في وسط الكعكة وإخراجه منها نظيفاً.

    تُترك الكعكة لمدّة 5 دقائق قبل قلبها على الرفّ حتّى تبرد.

    يمكن ُرشّ القليل من السكر الناعم المنخول على الكعكة الباردة

    طريقة لعمل اللانشون بطعم الفراخ من غير فراخ

    السلام عليكم كل سنه وانتم طيبين اولا الموضوع منقول بس عشان بحبكم جبته لكم ثانيا لو عجبكم ادعولي بالذريه الصالحه والهدايه انا طبعا جربت الانشون وطلع جميل والله العظيم لانشون بيتي لالحمة ولافراخ بطريقتي رووووعةبجددد
    لالحمة ولافراخ
    النهارده عندي طريقة لعمل اللانشون بطعم الفراخ من غير فراخ

    طريقة سهلة ولذيذة ومن غير تكلفه
    وتنفعك في عمل الساندويتشات لاولادك في المدرسة وفي نفس الوقت تبقي مطمنة عليهم من اللانشون بتاع المحلات والاشاعات اللي حواليه وعلي فكرة جربته وطلع جمييل جدااا ونفس الطعم للجاهز بالضبط المقادير


    3 مثلثات جبنة(كيري او بريزيدون او لافاشكيري او اي نوع)
    3مكعبات مرقة دجاج(ممكن يبقو اتنين لو مش عايزاها مالحة اوي)
    3فصوص ثوم
    3حبهان
    3بيضات
    3 ملاعق ك دقيق
    نص كوبايه زيت
    ولون طبيعي احمر(من عند العطار) بمقدار حباية فلفل اسود او مثل راس الدبوس فقط

    الطريقه
    1)تضعي كل المكونات في الخلاط
    بس خدي بالك تفركي مرقه الدجاج بايدك الاول
    وكمان خدي بالك ان اللون الطبيعي يبقي بمقدار راس الدبوس بس عشان مايبقاش غامق اووي ويبقي لونه فاتح زي الجاهز بالضبط

    2)تضعي المقدار في كوبين ستانلس مدهونين بالزيت (المقدار هايعمل كوب ونص)
    وخدي بالك ان الخليط بيرتفع يعني تتركي مسافة قليله في الكوب
    وان لم يكن لديك كوب ستانلس يبقي في اي كوب يتحمل الحراره وتضعي الاكواب في حله بها ماء (مثل طريقه الكريم كراميل) لكن تغطي الحلة

    وتترك تغلي لمده ساعة الاربع
    4)اقلبي الكوب في طبق وممكن تدوري بالسكينة حول اللانشون عشان يسهل نزوله
    واخيرا قطعيه شرائح وتمتعي انت واسرتك بطعم اللانشون الطبيعي اللذيذ والامن

    كبدة بكذا طريقه

    [center]


    كل عام وانتم بخير يااحلي عرايس واحلى منتدي

    flowerflowerflower

    :21_104:










    [size=25]كبدة بالدقة *



    المقادير

    * ½كيلو كبدة بتلو.
    * 1/2 راس ثوم مهروس.
    * 3 معالق زيت.
    * عصير ليمون.
    * معلقة كبيرة بقدونس مفروم.
    * ملح وفلفل و كمون.
    الطريقة
    - تغسل الكبدة كويس بالماء والخل
    - وتشطف بالماء وتقطع شرائح رقيقة
    - ندهن مقلاية بالزيت ونشوح فيها الكبدة كويس على نار عالية لحد ماتستوى ونشيلها من على النار
    - نخلط كل مقادير الدقة اللى عندنا مع بعضالثوم والبقدونس و عصير الليمون والملح والفلفل والكمون ونضعهم على الكبدة اول ما تنزل من على النارونقلبهم كويس لحد ما الدقة تتخلط كويس بالكبدة ونقدمها ساخنة.
    وبالهنا والشفا







    كبدة الكباب حلة *

    المقادير
    - 1/2 كيلو كبدة.
    - 3 معالق سمنة.
    - 1/2 راس ثوم.
    - كوب عصير طماطم.
    - ملح – فلفل – بهارات.
    الطريقة
    - بعد مانغسل الكبدة كويس ونجهزها نقطعها مكعبات.
    - اقدحى السمنة وحمرى فيها الثوم (بس يكون مقطع حلقات مش مهروس )
    لحد ما لونه يصفر
    - ضعى مكعبات الكبدة على الثوم وتقلبى وتغطى الحلة وتكون النار
    هادية لحد ما الكبدة تنشف مايتها
    - اضيفى عليها عليها عصير الطماطم و الملح والفلفل والبهارات
    - اتركيها على نار هادية لحد ما تتسبك وتبان السمنة .
    حمرى فيها الكبدة وتقدميها.
    **وبالهنا والشفا**


    كبد وكلاوى بالصوص مع الارز الابيض


    المقادير
    1* كيلو كبدة ضانى .
    * عدد 3 كلاوى.
    * عدد 2 قلب .
    * 2فلفل اخضر رومى او حامى.
    * رأس ثوم مفصصة ومفرومة.
    * ملح – فلفل – كمون.
    * ربع كوب زيت.
    الطريقة

    - يقطع الكبد والكلاوي والقلوب إلي شرائح رفيعة او مكعبات
    - ثم تغسل بالماء وتصفي في مصفاة كل واحد لوحدة
    - ثم يسخن الزيت وتقلب شرائح القلوب والكلاوي كويس لحد ما ينزلوا مايتهم ويشربوها
    - وبعدين تضاف شرائح الكبدة إلي القلوب والكلاوي وتقلب جيدا ثم يضاف الثوم و الملح و الفلفل و الكمون والفلفل الأخضرثم يقلب كله مع بعض ويترك علي نار هادئة لحد ما يستووا مع اضافة القليل من الماء كلما احتاجوا
    ويقدم مع طبق من الارز الابيض
    ملحوظة :اذا كنتى عوزاها بالصوص يبقى قبل ما تطفى النار وبعد ما تستوى تسيبى فيها شوية صوص
    واذا كنت مش عيزاها بصوص يبقى بعد ما تستوى والماء بتاعها ينشف تقلبيها فى السمنة اللى معاها فى الحلة

    الكبدة بالفلفل و الطماطم

    المقادير
    * نص كيلو كبدة .
    * ملح _فلفل _فلفلة رومى كبيرة _بصلة كبيرة .
    * طماطماية كبيرة .
    * معلقة زيت او سمن _ معلقة صغيرة خل .فصين ثوم.
    الطريقة

    * نقطع الكبدة قطع صغيرة و كذلك الفلفل و البصل و الطماطم .
    * نضع السمن فى حلة و نشوح فيها البصل و الفلفل و فصين الثوم لحد ما يصفروا
    * ثم نضع الطماطم و الخل و نقلب ثم نضع الكبدة و نقلب نقلب لحد ما تاخد لون محمر
    * اضع ربع كوب فى ربع كوب ماء لحد ماتستوى و يكون فيها صوص بنى.
    و بالهنا و الشفا


    الكبدة بالردة


    المقادير
    * كيلو كبدة شرائح .
    * رأس توم مفرومة ناعم جدا .
    * ملح -فلفل - نصف ملعقة صغيرة كمون - 2 ملعقة كبيرة ك***ة ناعمة .
    * 2 كوب ردة ناعمة + نص كوب دقيق – ( تخلطيهم مع بعض ).
    * زيت للقلى.
    الطريقة

    - تبلى الكبدة و ضعى عليها و الملح و الفلفل و التوم و الك***ة و الكمون و قلبيهم كويس وحطيها فى الثلاجة تقريبا ساعتين علشان تشرب من كل التتبيلة كويس
    - طلعيها من الثلاجة و سخنى الزيت
    - نضع شريحة شريحة فى خليط الردة بالدقيق و اضغطى عليها با يدك كويس من الناحيتين
    - و ضعيها فى الزيت لحد ما تحمر من الناحيتين بس خلى بالك الكبدة اساسا بتستوى بسرعة يعنى ما تسبيهاش على النار دى يادوب بتاخد ثوانى
    طلعيها من المقلاية .
    ** و بالهنا و الشفا **

    ملحوظة لو عاوزة الكبدة مشوية :
    تعملى كل اللى عملناة عادى لحد مت تخرجيها من الثلاجة و بعدين تشويها
    ملحوظة : بالنسبة للردة اللى هيا بنشوى بيها السمك ممكن تشتريها من اى فرن عيش بلدى او بقيت متوفرة فى عبوات فى السوبر ماركت


    الكبدة الاسكندراني *


    المقادير
    1\2* ك كبدة (طبعا الكميات ترجع لكل واحد)
    3 -بصلات وسط
    3- حبات فلفل رومى بارد
    2 -حبة طماطم
    - ملح و فلفل أسود و بهارات
    - فصين ثوم مدقوقين
    - ملعتين كبار صلصة طماطم
    1\2- ملعقة خل
    - زيت ذرة.

    الطريقة
    - تقطع الكبدة مكعبات صغيرة. يقطع البصل كالاتي: كل بصلة تقطع أربع إرباع و بعدين تقطعيها شرايح رقيقة نوعا. الفلفل برضه يقطع نصفين و بعدين شرايح رقيقة.
    الطماطم برضه نقطعها اربع ارباع و تقطع شرايح رقيقة.
    - نجيب الطاسة التيفال و نضع فيها الزيت لكن مش كتير ممكن ملعقة طعام أو اتنين.
    نضع البصل و نقلب حتى يذبل و لكن لا يصفر ثم نضيف الفلفل و نقلب حتى يذبل الفلفل كمان ثم نضيف الطماطم مع التقليب حتى تختلط بالباقي.
    - ثم نضيف الكبدة و نقلب و نتبلها بالتوابل المذكورة. أما الخل و الصلصة و الثوم المدقوق نخلطهم مع ذرة سكر و نقلبهم كويس لحد ميبقى عامل زي الكاتشب و نضيفهم الى الكبدة بعد نضجها و لو محتاجة نقطة ميه ممكن نضيف شوية لكن الأفضل نسويها على نار هادية تقوم الكبدة تنزل المية اللي فيها و لا نحتاج مية من برة.
    و تقلب ثم تطفي النار. و تؤكل مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء.
    ** وبالهنا والشفا **


    الكبدة المحمرة

    المقادير
    نص كيلو كبدة .
    ملح _فلفل _عصير ليمون _ سمن للتحمير

    الطريقة
    ********
    خلى الجزار يعطيكى الكبدة متقطعة شرائح و تبليها بالملح و الفلفل وعصير الليمون
    و سيبيها شوية فى التتبيلة
    - نضع السمن فى مقلاية ولما تقدح احمر الكبدة الاول مرة على الوش الاول و مرة على الوش التانى
    - وبعدين حطى عليها شوية فى شوية ماء لحد ما تستوى
    و بالهنا و الشفا
    [/size]


    [/center]


      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 24, 2017 2:30 pm